tjosan i trosan

Idag var det träff med föräldragruppen. Gick igenom förlossningen. :-) Har rätt bra koll redan innan, men känns bra ändå att gå igenom. Sedan att jag vet att Jon nu också vet ;-) Har ju en bok som jag vill att han ska hinna läsa. Han började faktiskt igår ;-) Vi fick även se en film, kändes ju bra att man fick se att man faktiskt kan skratta under förlossningen ;-)

Sedan ska jag lägga upp den snyggaste bilden från helgesn bad. :-D Tur att alla är så snygga. Min navel måste verkligen vara världens snyggaste. Den har verkligen vänt på sig helt och hållet, sedan är den verkligen uttöjd där hålet från piercingen går. well well. :-P


vecka 31+0

Hallå hallå! Entrar vecka 31+0. Eller som man säger, är nu i vecka 32! :-D 9 veckor kvar! En så länge inga större krämpor. Kan få lite ont i fötterna. Men det är inte varje dag. Annars inget speciellt. Många frågor om det inte är tvillingar jag väntar. Tror faktiskt varje ny människa jag träffar, som frågar när jag är beräknad frågar om det inte är tvillingar. Är ju faktiskt 2 månader kvar... Måste verkligen ha en jättstor mage. Ja jämför jag med andra som ska ha bebis som är beräknad innan mig, så har jag rätt större mage än dem. Men det går ju direkt inte att göra något åt.

Igår var syster och jag på Ikea. Nu tror jag att jag har allt vi behöver i lägenheten. Nu inväntar vi bara att sängen ska komma. Beräknad leverans 12 april. Hoppas verkligen inte den kommer senare! Sover ju på luftmadrass, och jon sover på tältsäng. Vill ju ha fint i sovrummet när man fyller år!

Veckans schema

Måndag - Fixa och dona här hemma. Sy gardiner.
Tisdag - Föräldragruppsträff nr 2. Om förlossningen
Onsdag - Info från sjukgymnast till gravida. IC Fashion show på kvällen.
Torsdag - Bm-träff. Ska träffa mamma ;-)
Fredag -
Lördag -
Söndag -

Verkligen fullspäckad vecka. Men på något vänster så brukar dagarna fyllas upp rätt bra.


Foto med Fredrik!








Måndagkväll

Denna kväll drog jag med Mona till min mama-homie Evve som hade Mamma- och barnkläders party! En tjej visade och berättade om kläder till mammor och barn. Evve bjöd på fika. Det var jag, mona, fem st av mina mama-homies, och Evves syrra med bebis på två veckor! Så miniliten hon var! Gullis! En mycket trevlig kväll :-)

Imorgon ska jag träffa foto-fredrik. Var ju ett tag sen man träffade honom.. Man var ju lite smalare då. Hoppas på fina tjockis-bilder! :-)


30+0!!

Ja jag sa tidigare att jag skulle strunta i att jag bytt vecka på fel dag, men asch. Nu blir det veckobyte på rätt dag! :-P
Vecka 30+0 nu alltså! Galet, tokigt, herrejösses. Bara 10 veckor kvar alltså. Tycker inte mig se några tydliga bristningar än. Det är så konstigt det där. Tycker de verka komma och gå. Kanske beror på ljuset också. Men jag tror jag inspekterar min mage varje dag efter bristningar. Jag gör det nog för att mentalt förbereda mig när jag ser att de är på gång. :-P Brisningar har jag annars på arslet och på sidfläsket. Men jag vet att jag haft bristningar där sedan tidigare, vet bara inte om det blivit fler nu eller om jag bara kollar noggrannare nu.



Lördag och söndag spenderades  i Sundsvall. :-) Jag, jon, jons två bröder med respektive var i väg på Wallmans salonger på södra berget. Riktigt kul, och duktiga var det! Maten kunde varit snäppet bättre, men helt okej!
Sedan på söndag blev det en snabbvisit på Ikea. Beställde madrasser, bäddmadrass och en Hemnes sängstomme! Äntligen! Men tyvärr kommer det typ ta en månad att få hem grejerna eftersom centrallagerts tak hade rasat in. Sedan var jag ute efter vägghyllor, som givetvis var slut. Och Jokkmokk-bordet gick inte att få på hemkörning heller. Så nu måste det bli en ytterligare tur till Ikea.

Jag och Evelina på hotellrummet

Jag och Uffe

Wallmans-gänget

Evelina, Karin och Jon

Killen fyllde 30 och såklart skulle han upp på scenen


Uffe, Leni och Joel
Våran servitris! Grabbarna var skitnöjd med henne!

Onsdag

Idag gick jag in till stan för att träffa mina mamahomies Elin och Evve, vi gick på en 25 minuters promenad runt arenen. Skönt att få komma ut och röra på sig! Gillar inte att sitta inne när det är så fint väder :-) Sedan mötte vi upp mamahomiesarna Maria och Maria för mat på Brownies. Åt en jättegod sallad! Måste äta där fler gånger ;-)
Satt säkert tre timmar och kacklade om allt från barnvagn, försäkringskassan till förlossning och viktuppgång ;-)
Sedan fick jag skjuts hem av Elin! Tack för det! Känner att jag verkligen inte pallat att gå uppför storgatan. blöö.

Sedan är det nog så att jag skriver fel när jag byter vecka... eller. Jag blir förvirrad i alla fall. Men hur som haver är jag beräknad den 30 maj! Och det är en söndag. trodde man var beräknad på vecka 40+0. Men har idag fått lära mig att det är 39+6 som är den beräknade dagen. Alltså måste jag ju byta veckor på måndagar? Men nu har jag ju kört med söndagar, och tagit en ny bild varje söndag, så jag skiter i det, och fortsätter som jag gjort! ;-D en dag hit eller dit.

vecka 29+0 <3

Söndag och har nu genomgått 29 fulla veckor! mihihi 11 veckor kvar! :-) Är ju toklite. Men känns ändå lite motigt att behöva växa i 11 veckor till. Det är inte att det är jobbigt att bära magen. Jag är lite orolig över att de extra kilona ska vara svåra att få bort, och att huden på magen kommer vara ulgy as f*ck. Sedan får jag lite ångest av att vågen ska visa så höga siffror.

Har haft en supertjockishelg! Och det jag äter, verkar vilja stanna kvar i kroppen. Verkligen känt mig tjock, på det fläskiga i sättet och inte det gravida sättet. Vågen i Sollefteå är mongo och enligt den ska jag ha gått upp nästan 4 kilo sedan i onsdags. Imorgon ska jag väga mig här hemma, och sen inte väga mig på två veckor!! Och under dessa veckor ska jag försöka undvika att superfrossa, som jag gjort de senaste två veckorna. Och börja motionera igen, har verkligen förslappat mig den senaste tiden.

Jaja. I helgen har Jon och jag varit i Sollefteå hos hans bror Joel och Joels tjej Evelina. :-) Det har varit väldigt trevligt och mysigt (och mycket götta). Har bara slappat. På lördag tog vi en fika på stan med Bylin, Torbjörn och Torbjörns tjej. Så det var trevligt att träffa dem en sväng också, blir ju väldigt sällan!

Evelinas syster Emilia är också på tjocken, och byter vecka samma dag som jag. :-) Emilia är 2 veckor före, men vi har rätt lika stor mage, om inte jag har större.. Men det är ju som vanligt, jag har större mage än alla som ska ha före mig ;-)

Jag i v. 29 och Emilia i v. 31


v. 29+0


Tjockar vidare i soffan hemma


Syns kanske dåligt, men min arm blev blå efter bm Eva stack mig i onsdag. :-P Och det gör lite ont! Nu efteråt :-P


onsdag och torsdag

Onsdag -  Igår träffade vi barnmorskan Eva igen. :-) Är i vecka 29 nu. (28+3 igår) Vi mätte och vägde och lyssna och allt var normalt. Nästa träff bokades hos mamma, för Eva ska till Kina i två veckor. ;-)

Blodtryck: 128/82
Blodsocker: 4,1
Hb: 120
Vikt: 73,8
Bebis hjärtljud: 136
SF-mått: 27 cm.


I väntrummet på MVC på Ankaret. :-)






Sedan efter vi varit hos Eva, traskade jag ned på stan för att fika med mina mama-homies! :-D Mycket trevligt! Blir bara trevligare. :-) Fikade på UH i 3 timmar! Först en god macka och sedan en bakelse. Vissa av tjejerna köpte glass, och det ska jag köpa nästa gång vi fikar på UH!

Torsdag - Och idag var vi på våran första föräldragruppsträff! Vilket också var trevligt. Men tror det blir trevligare ju mer vi lär känna varandra :-) Vi var bara 7 st där. Men egentligen borde vara runt 12, hoppas de andra kommer nästa gång. Idag pratade vi mest bara lite allmänt, diskuterade lite frågor i tjej- och killgrupper. Längtar till nästa gång då vi ska prata om förlossningen :-D Det känns mest spännande tycker jag. 85% spännande och 15% läskigt. Barnmorskan Ulrika pratade om en målbild som man skulle ha med sig till förlossningen. Har läst om det i någon bok jag lånat av mamma. Men jag tror det kan vara en bra idé. :-) Ska bara lista ut vad man ska ha som målbild. Kan ju vara vad som helst. Bm Ulrika berättade i alla fall om ett par som skulle föda, de hade som målbild en liten mössa de ville ta på bebisen. Och när mamman var öppen 8-9 cm och bara ville ge upp och gå därifrån, så drog hennes man upp mössan och visade den för henne och sa något liknande som: Vi är ju så nära! Snart Älskling! Då var jag nära att börja grina! Kunde verkligen se det framför mig! haha Ulrika hade nyss pratat om att man kunde vara lite känsligare och ha lättare till tårar. Det var ett under att det inte rann några tårar! men ögonen blev blöta hahaha Jag längtar till förlossningen och lillbebis!

vecka 28+0 :-)

Vecka 28+0 idag! 12 veckor kvar. Och det kommer ju gå tokfort! Fort fort fort, liiite smått hoppas jag på att man kan få bli riktigt otymlig och kanske att man har lite ont, så man kan få vara LESS.
Har börjat tänka mer på förlossningen också. Blandade känslor. Bittersweet kanske :-P eller en skräckblandad förtjusning kanske passar mer.  Min taktik kommer vara fokusering, avslappning och jon. <3 :-)

Jag kan tänka mig all icke medicinsk smärtlidning, akupunktur, sterila kvaddlar, massage, dusch bad allt.
Lustgas helt ok.
Om det blir allra nödvändigast kan jag tänka mig epidural.
Helst inte morfin eller peditin.

Men ja, vi tar det som det kommer. Det kommer nog gå skitbra :-D och sedan hoppas jag jon kan stå på fötterna så han kan ta massa slibbiga bilder! Inte skrevbilder dock ;-)

Ja just, igår trodde jag att jag fått magsjukan! Hade ont i magen hela dagen, verkligen magsjuke-ont-i-magen. Men det gick bra att äta, inget kom ut från något håll. Sedan det jag längtat till i flera dagar, vi skulle äta på matkompaniet med några kompisar. Äntligen! Där mår jag supermysko, känns som att jag vill kräkas men ändå inte. Svettas på överläppen och mår bara knas. När maten kommer, kan jag bara peta i den. Ringer pappa som ska komma och hämta mig. Efter det börjar jag må bättre och får i mig några tuggor. Pappa kommer och skjutsar hem mig, och så mår jag helt bra igen. mysko mysko. Kunde trycka i mig typ ett halv kilo godis sen på kvällen.
v. 28+0




Matcompaniet - Jag, Jon, Hella :-)


Syster Karin och Linda :-)


Anna och Linda :-)


Kären



Huuhka and moi (finska, engelska och franska, jag är verligen bra på språk ;-))


hatar a-kassan

Förstår inte varför a-kassan ska vara så jävla krånglig!! Och otydlig. Tänkte börja deklarera mina dagar, men allt blir så krångligt. Går inte ens att förklara! Så nu måste jag vänta till på måndag för att ringa samtidigt som jag fyller i a-kassakorten! suck!! gråter! och nu måste jag städa. cp cp cp.

Gideå

Idag for Karin, Mona, Alva och jag till Gideå för att hälsa på det senaste tillskottet i famijen Hallin, nämligen Tindra. :-) Tyvärr måste hon ligga i en skena för att rätta till hennes höfter, som det är lite tok med. Men det ska förhoppningsvis fixa sig utan problem :-)

Storasyster Filippa, Tindra och mamma Maria (Molle)


Alva hade det bra i Karins knä


Nej, snart bara 12 veckor kvar, sedan har man en egen liten skit! <3 :-D

RSS 2.0