Michaela har varit här <3

Kusinen Michaela har varit här från onsdag till idag fredag och det har varit suuuuuper!

I onsdags kom hon hit vid lunch. Då hängde vi hos farmor, och på kvällen var vi bjudna till Therese och Maria på klädparty. Det var kläder från Lingon och Blåbär. Sofia hängde med oss där. Mycket trevligt!

Torsdag hängde Michaela med mig och träffade mina mamas och Iris homies :-) Ochså mycket trevligt! :-) Sedan for vi till farmor och fixade mat där och hängde. På kvällen for vi till Karin och åt tacos, och sedan hem hit och åt götta och såg film.

Idag badade Michaela och Iris, och Iris tyckte det var så kul! Bästa gången hittills tror jag :-D
Sen skulle vi skjutsa farmor på begravning, och sedan for vi en sväng på stan. Och sen for Michaela hem :-( Dagarna gick då väldans fort.




tjännaaa

I dag har Iris, jag, Sofia, Karin och Molle varit på UH och ätit lunch. Sallad för mig och resten av de stora brudarna tog varsin macka. Sedan brummade vi mot Gideå City! Där babblade vi, fikade och myste. Fick träffa sötungarna Filippa och Tindra. Både bara blir större och större. :-)
Iris fick prova hoppgungen och Tindras spexiga babygym. ;-P







Pyjamas på! Redo för natten!

torsdag

Idag har varit en bra dag :-)

Först vandrade Iris och jag in till stan. Först gick vi till polisen för att hämta hennes pass. SUPERsöt såklart var hon på passet :-D Sedan gick vi en kortis på ÖA för att visa upp Iris för en jobbarkompis till Jon. Efter det gick vi upp till Församlingshemmet för att hänga med mamas och Iris baby-homies. Mycket trevligt som alltid :-) Hoppas verkligen vi fortsätter att ses. Att det inte dör ut.

Sedan var jag på väg hem, men vände och gick ned på stan. Träffade Anna, så hände med henne och Micke en kortis. Och sedan kom Sofia ned. Vi gick på Ica, sedan träffade vi Karin och gick hem till henne en sväng. :-)









Har märkt att nu när man blivit mamma så har man ungefär tappat 50% av sitt ordförråd.

trött och ledsen

usch vilken dag.
Träffade dr Åsa på spec. mödra vården i dag. Träffade henne av 2 anledninigar , varav den ena är på grund av min klåda. Svamp trodde hon inte att det var, efter att hon gjort ett snabbtest, men tog en odling ändå. Kan ev vara östrogenbrist. Så jag har hämtat en en östrogensalva på apotektet. Fick även recept på kortisonsalva. Så det ska jag prova.
Den andra anledningen är min bristning i muttan. och så mycket säger jag om det.

:-( så himla jobbigt. jag bara grinar idag.

tadaa

Och här har vi min mage 10,5 veckor efter förlossningen. Den putar mer i verkligheten.





Och några bilder på älsklings-iris :-)

Mormor har stickat mössa och tröja :-)


Vi är och träffar mama- och baby homies :-)


uscha buscha

Ska till doktorn på måndag och visa upp underredet! Läääängtar!! Jag blir galen på det här!
Det svider och känns inte som brännässlor längre i alla fall. "Bara" superjobbig klåda.


uppföljning

och så här gick det...

Hon klarade av att ligga i sin säng på sin höjd 5 minuter. Men jag kom på att jag nog tagit mig vatten över huvudet, då både det skulle vara sova tidigare och i sin egen säng. Så nu har det blivit att hon får börja med att lägga sig tidigare, själv, i våran säng. Började lägga henne ungefär vid åtta-tiden igår, och strax efter tio sov hon. :-) Och då sov hon till 04.30! Åt, bytte blöja, somnade om till 07.30, åt och somnade om. Och hon sover än! Tillsammans med pappa.

Idag har jag ringt till BVC, har behandlat Iris torsk med några tabletter. Nu vad de hette.. Ska i alla fall dit idag kl 11.00 så ska sköterskan få kika, och så ska vi ta en kur till. För vi ska till doktorn nästa vecka. Så vi ger det en chans till med de här tabletterna. Och om det inte blivit bätte så blir det mycostatin..


hej hej!

De senate dagarna har Iris verkligen kommit på hur man använder rösten. Gulljäntan. Gör olika ljud. Men de kommer nästan bara när hon ligger ned. Antingen i babygymmet, eller när man byter blöja och hon är nöjd. :-)

Något annat kul att idag har hon klarat av att ligga för själv jääättelänge i babygymmet. helt otroligt. Imorse låg hon kanske 30 minuter, och nu har hon nog legat 30 minuter också :-D Skönt för mamma! Då jag annars får lov att bära omkring henne, eller ha hon i knä. Innan idag så vill hon på sin höjd ligga för sig själv i allra max 10 minuter. Oftast är det 3-5 minuter.

Sedan ska vi börja med nya sovrutiner. För just nu ser det ut såhär. Jag och Jon lägger oss vid 23.30-00.00 -tiden. Och då lägger också Iris sig. Men tänker nu ändra detta till att hon får lägga sig tidigare och i sin egen säng. Ja vi får väl se hur det går. Men ska i alla fall börja idag.

Nej undra om man hinner fixa lite kvällsfika till sig själv innan det är dags att bära på jäntan ;-P

.. 1,5 timme senare. Nu ska jag ta för mig fika!! Nu ligger hon i sin säng. spännande. Får vi se hur länge hon sover.

Iris

Förra veckan när Iris var hela 8 veckor gammal var vi på BVC för att mäta, väga och kolla av lite grejer.
Lillstumpan vägde hela 6175 gram och var 61 cm lång. Våran lilla älskling som är så stor.

På tal om stora bebisar. Jag får den känslan att det är "fel" att ha stora bebisar. Eller fel och fel. Som att det skulle vara bättre om man hade en liten bebis. Får den känslan av att folk tycker så. Liten = söt. sötare?
Det är ju knappast som att jag gjort Iris stor medvetet. Hon äter, växer och är frisk. Huvudsaken det!
För oss är hon den sötaste och finaste som finns. Jag tycker snarare att det är häftigt att jag fött en stor bebis. Inte alla som klarar det.

Och Iris smultronmärke på huvudet. Där känner jag också att jag måste förklara för folk. Vet inte varför. Men får för mig att folk undrar men vågar inte fråga. Jag är lite orolig över att det ska tokväxa också.. Det har ju börjat skjuta på höjden. Hoppas det inte blir nå större...

Imorgon är det lunch med mamas och Iris homies igen :-) Alltid lika trevligt! Denna gång kanske inte Iris ska sova hela tiden ;-)




RSS 2.0