min fina dotter iris

Hon har blivit så duktig. Den senaste veckan är det bara att lägga ned hon i sängen när det är dags att sova för natten. Man behöver bara gå några svängar och trycka i nappen. Jag minns knappt när jag bar hon till söms sist. ja, det var säkert en vecka sedan ;-)

Ikväll var jag på en mycket trevlig middag med ReeBeCk, EvE, TeZz, EmZ och givetvis Milea. Det blev black and white för mig, och sedan glass med banan och chokladsås till efterrätt. Inte helt fel på en tisdag. ;-)
Och fina Iris hon var faktiskt hos mormor och morfar. Jon är i Skellefteå och kommer hem seeent. Säkert kl två. blö. Men det är andra gången mormor och morfar är barnvakt och det gick så himla bra! Jag hade kirrat lite mamas milk, bara 80 ml blev det, och sedan skulle hon få äta det med smakportion. Och först fick hon en halv burk majs och potatis, men hon ville tydligen ha mer så hon åt en hel burk! Första gången hon fått så mycket. Men än så länge verkar det ju ha gått bra. ;-)



Ja just, vägde och mätte hon idag också för hon är ju 6 månader nu! <3
8250 gram och 70,5 cm lång kärlek!

fredagsmys

Idag har Karin, jag och Iris bakat lussebullar. mmm blev himlarns bra. Även ifall sista plåten blev lite länge i ugnen, så blev de tydligen också bra. :-)
Vi hängde hos Karin.
På kvällen kom Mona och Alva och vi hade fredagsmys. Glögg, pepparkakor, lussebullar och kolla på thailandbilder. :-) Iris blev då väldans glad över att Alva kom på besök.

himlarns trevlig kväll.

ajsing bajsing

Det ska då inte vara lätt hela tiden heller!

iris sover

Sådär ja. Nu har mamma-kunskaperna gjort sitt. Pappa Jon är ingen mästare på att få Iris att somna.
Hon var övertrött och supergrinig. Gick runt och bar på henne och guppade. Gick till fönstret så hon kunde ligga och kika på ljuslyktan som hänger, då slutade hon gråta. Och så börjar man sjunga all godnattlåtar man inte kan.

- Byssan lull, koka kittelen full, där kommer tre vandringsmän på vägen.. den ena daddadaaa, den andra nanna naa den tredje mmmm mmmm.
- När trollmor har lagt sina elva små stroll, och bundit fast dem i svansen, då sjunger hon mmm mm de vackraste ord hon känner.
fortstätter med - Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova.. mm...
- Sov du lilla videung. Än så är det vinter, än så sova björk och ljung, rosor, hyacinter. Än så är det långt till vår. mmmm mmmm, Sov du lilla vide, än så är det vinter.

dessa sjunger man ungefär 10 gånger per låt. minst. Sedan kanske bebisen sover.


Iris, ungefär 2 veckor.


Tisdag

Hejsan svejsan! :-)
Nu ska vi uppdatera er lite.

Igår ringde jag till Gyn för att höra lite om min förlossningsskada och  kommande plastikkirurgi som det så fint heter. Eftersom jag inte börjat trappa ned amningen än, så bestämde vi att jag skulle höra av mig efter nyår. Så någon gång nästa år blir det att skära upp och sy om. trevligt trevligt.
Igår ringde jag även en till samtal och då till ABF och anmälde jag Iris till babysim som börjar efter nyår. Ska bli rooooligt! :-D

Idag var Iris och jag på babybokprat med våra fina vänner på bibblan. Och det var så himla mysigt och trevligt. Det rekommenderas till alla som har bebisar! Längtar till nästa gång. Fyra gånger är det sammanlagt och helt gratis!

Nu ska vi snart skjutsa papa Joe till jobbet, och sen eventuellt fara till min farmor och invänta att klockan ska bli sex så man får fara och hälsa på Kaya och Andreas. :-)


Fotograf: Sophie Hamberg Bergvall

onsdag

Tjosan i trosan!

Idag har Iris och jag varit och fika med våra mamma- och bebisvänner! mys mys. :-) Sedan kom Jon och vi traskade ned till hans farmor och farmor för att hälsa på en sväng.

Nu ikväll ska Iris och jag på klädparty hos Tess i Själevad, eller är det Gottne.. :-P Jag har adressen i alla fall.

Imorgon är schemat

Torsdag
- Besikta Håkans lägenhet 10.00
- Fika med vänner på UH 18.00 Hoppas Mona är frisk och att Karin kommer en sväng i alla fall!


tjolahopp

Huset i Höglandsstrand såg bättre ut än vad jag trodde, men ändå inget för oss. För dyrt också.

Iris är fortfarande förkyld, men jag tror det har blivit lite bättre. Nu är nätterna tillbaka till sina vanliga underbara rutiner.

Förkyld donna


Schema för i morgon

Tisdag
- Hälsa på farmor
- Förhoppningsvis BVC med Iris, väga och mäta. Egentligen vaccinering också, men tror vi får skjuta på det då hon är förkyld.
- Ner på stan och träffa Sophie

När Karin kommer hem från Thailand ska det börjas träna!! På elitnivå ska ni veta! Eller nästan i alla fall ;-) Friskis here I come!


RSS 2.0