tjo! vecka 27+0

Vecka 27+0 idag! :-) Hurra hurra! 13 veckor kvar på ett ungefär. Går in i den tredje och sista trimestern nu! Bebis ska nu vara ungefär 37 cm mellan huvud och tå, och väga ungefär 1000 gram.

Nej undra om man ska ut och röra på sig idag. var ju typ två veckor sedan sist! Funderar på att gå till Brösta. Eller om man ska gå förbi hos Sofia en sväng först...

Sedan är vågen här helt mongo! Den visar för lite, hade ju varit bättre om den visat för mycket. Men nu visar den verkligen för lite, så då får man falska förhoppningar. Ska köpa ett nytt batteri. Ska höra med Sofia om hon vill henka ned på stan!

Tjing tjing pillefjong!

trevlig tjockis-dag

Idag Fredag har varit en väldigt trevlig dag! :-)

Först var det fika med mina mama-homies. Kul att äntligen få träffa några av dem! Så man får ett riktigt ansikte och röst när man pratar med dem på internet :-D Blev i alla fall fika på Örnsköldsviks kyrkas församlingshem.

På väg in till stan!


Sedan så fick jag ypperligt trevligt besök av Mona och Alva! :-) Mysjänta! Och liten är hon! Snart två månader är hon också. :-) Dags för fika nr 2. Blev te och Herman.



Och senare under kvällen så for vi till födelsedagsbarnet Sophie som blir 24 år idag! :-) Hurra för henne! Där blev det fika nr 3. Kladdkaka med grädde och hallon. Candy! Och dricka och ostkrokar!!

Idag gjorde jag förresten något så exklusivt som lax i ugn på dillbädd med pressad potatis. Och som kronan på verket gjorde jag en modifierad trysundasås till! Blev rätt bra. Jag som inte är någon hejare i köket. haha


lite kläder till lillan

Tänkte visa lite kläder till lillan som vi har. :-) Hoppas det kommer ut en tjej nu då ;-) Nej men vi har faktiskt lite vita, svarta och gröna kläder också, orkade inte knäppa kort på allt. Inte för att vi har så mycket. Känns som att det får räcka det vi har nu tills hon kommit ut. Vi har några bodys, sockar, mössa, byxor, pyjamas, mjukdress... typ det. :-)



Denna har jag haft i flera år. Var först tänkt till en kompis som fick barn
men så blev det inte :-) Tur det, för jag tycker det är skitfrän! ;-)




Muminpyjamas


vecka 26+0

Hej och hå! Nu tycker jag magen verkligen är stor. Och den ska ju bli större. så mycket större. Glömde ta bild på min ljusa sträng, men det kommer. Kanske inte syns så mycket nu heller på bild.

Idag har jag jobbat kväll och det har gått bra. :-) Jobbat med Mia och Therese. Och Therse ska få barn i mitten på maj, så vi har varit två tjockisar :-D

Och det verkar som att vi får sålt vårat köksbord också! Hurra! Var ett par som var hit ikväll och tittade, men att de skulle hämta det imorgon. Perfekt! Nu måste vi bara köpa ett nytt ;-P

Jag vill fara på Ikea, men Jon vill inte att jag ska fara. Han vill inte ha mig ute på vägarna, men om han är med, går det bra. Tok-kille! Har tänkt köpa lite grejer där, smågrejs till bebis och lite annat. Har nog bestämt att köpa ett litet köksbord från Ikea... Men ja. Båda mina farbröder ska faktiskt till Övik, (de bor i Sundsvall) kanske någon av dem kan köpa det... Får höra imorgon.

Bebismagen vecka 26+0

bokat för info

Nu har jag bokat träff för information på försäkringskassan ang föräldrapenning. Verkar ju vara en galen djungel det där. Vill ju göra rätt från början, så man inte blir skyldig eller något sånt. Varför ska allt vara så krångligt för  dessa kassor, försäkringskassan, a-kassan... Det blir iaf Tisdag 15.00

Igår hände det mest underbara. Jag fick brev från aea -akademikernas erkända a-kassa. (Brukar oftast inte vara underbart) och jag är beviljad a-kassa! :-D Nog för jag tyckte att jag borde vara det, men kunde inte vara säker då jag inte jobbat 6 månader i streck.

Magnytt: Börjar se ett svagt treck mellan naveln och murran. Ajsing, att det redan ska vara dags för det? Blööö. Men tydligen ska det försvinna sen. Hoppas det stämmer!! Det är i alla fall ingen bristning. Puuh!

Fick faktiskt jobba igårkväll, och ska få jobba på söndagkväll. Tre veckor sedan sist. :-)

shoppat på blocket

Idag har jon och jag shoppat! :-D Hittade en spjälsäng med madrass, spjälskydd, täcke, kudde och bäddmadrass! Så vi slog till! En vit fin, precis som jag vill ha. Gillar ju vita möbler.. Undra just när det kommer bli för vitt hos oss... :-P

Sedan angående skötbord. Har ju alltid tänkt att vi skulle ha en som stod på golvet. Men efter att mamma sa att hon tyckte vi skulle ha den i badrummet för att ha nära vatten, så har vi faktiskt tänkt om. Vi har faktiskt nog inte ens plats för en som ska stå på golvet, så det blir nog bäst med en sån som står på badkaret. Och så var det faktiskt så bra att tjejen vi köpte spjälsängen av ville även sälja ett skötbord just för badkar! Perfekt! Så då köpte vi det för 200 kr :-D Vi fick en mobil på köpet också.

 


vecka 25+0

Hej hallå! Idag är det vecka 25+0! <3 :-)

Magen växer och växer. Och det är rena cirkusen i magen! Skulle nästa tro att det har varit hela dagen idag. Så om hon har den här dygnsrytmen vore det ju perfekt ;-)

Var som sagt hos barnmorskan Eva i fredags. Blodtrycket var 116/68, blodsocker 4,8, blodvärde 130. Vikten 71,6. Morgonvikten ;-) Brukar ligga på 73 på kvällar med kläder på. Magen mätte 25 cm och lillans hjärtljud var ungefär 152. :-) Hittar massa olika siffor på hur lång hon kan tänkas vara nu, men ungefär 22 cm mellan huvud och rumpa. :-) Och väger ungefär 700 gram. :-) Lilltjejen våran börjar bli stor. Eller ja, större. ;-)


15 veckors växande kvar ;-)


Och här har vi min graviditetsåkomma - Finnar i mängder på ryggen! :-( (Kanske inte syns så bra på bilden)
Men tur att dom verkar stanna där, och håller sig i från ansiktet. Har ju nog med problem med facet som det är.

Men annars är det bara prima! :-) har inte besvärats nå mer av smärtan i kroppen.


viktuppgång

Viktuppgång för min graviditet beräknad efter längd och vikt innan graviditet, enligt niomanader.se
Verkar följa rätt bra. Är alltså i sjätte månaden nu.

1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:


Uppdaterar imorgon om hur det gick hos barnmorskan igår! :-)

vecka 24+1

Idag är man i vecka 24+1. :-D Alltså i vecka 25.
Det senate är väl att jag har börjat få ont inne i kroppen, i brösthöjd. Gör ont och är som tryck. Nästan som en hjärtattack, eller inte ;-P Men jag tror det beror på att det börjar bli mindre plats i magen, och att det är som halsbränna. Även fast det inte känns som så, och det kan göra väldigt ont. Men brukar gå över på ungefär 20 min. Och när det inte gör det tar jag ett glas samarin och då brukar det släppa.

Den här veckan ska bli nyttiga veckan. I all fall fram till lördag ;-) Ska till barnmorskan på fredag, så då blir det mäta, väga med mera. Jag har ju överstigit mitt mål på 70 kilo till vecka 25, när det var dags för nästa barnmorskebesök. Men nu är ju den tiden här, så ja.. Jag ska försöka hålla mig någolunda still på vikten jag har nu. :-P Önska mig lycka till!

Och nu är jag såklart fikasugen. Ska hålla mig till närmare åtta, för sedan är det ju ändå till frukost innan jag får äta igen :-( snyft! ;-P


vecka 24+1


ojoj

Vilka dagar det här har varit. Känslorna har svajjat.
Söndag börjar med samtal från avd 3, de vill att jag kommer och jobbar. Känns lite motigt. Grinar lite hos Jon, tycker det känns lite jobbigt. Press på att man ska göra ett bra jobb och inte missa något. Men intalar mig själv att det är söndagkväll och brukar vara lugnare då. Sedan far vi faktiskt och kollar på ett hus i Bonäset. Jag som gnällde i tråden innan på att det inte finns nå hus, tycker såklart att huset vi kollar på är jättebra! Inet allt för dyr driftkostnad! Och helt beboligt och man behöver inte renovera något på stört. Superfin utsikt, och det var ett barnvänligt område. Vi bestämmer nästan att vi ska säga att vi är intresseade på måndag. happy happy! Sedan far jag på jobbet, lite struligt är det, men får hjälp av snälla arbetskamrater. De vill att jag jobbar dag på måndag också (idag). På kvällen efter jobbet så tycker jon att vi nog inte har råd att köpa hus nu. :( Båda blir depp av det.
Idag har jag jobbat dag som sagt. superförvirrad med flera patietner och olika doktorer. Sedan heter flera patienter samma sak, ännu mer förvirrad! Där vid elva-tiden känner jag mig helt slut, skulle någon säga något dumt eller bara ösa på med mer uppgifterna skulle jag garanterat börja grina. Håller tårarna tillbaka. Fortsätter med alla uppgifter efter ronden. Alltid något att göra. Springer mellan patienterna. Men jag tror jag gjort allt jag ska. eller mest troligt.
När dagen äntligen är slut efter lite övertid, orkar jag knappt gå hem. Magen spänner som tusan, axlarna och ryggen gör ont! Även fast jag inte alls varit med något under morgonrutinerna med patienterna.

Så det som har varit lite jobbigt är att huset får vara och att det varit jobbigt på jobbet. :-(
Det som är bra är jag nu idag är i veckan 23+1! Alltså i vecka 24!! :-) plus att Jon och jag tycker så mycket om varandra! Igår kväll när vi båda var depp, så pratade vi om det som är bra i livet, och det är att vi har varandra och alltid har det som bra tillsammans och att det är det som är viktigast. :-)

RSS 2.0