Mamma barnmorske-besök

Vecka 36
(Vecka 35+4)

Hb: 139
Blodtryck: 115/80
Vikt: 77 (+ 1 kg, sammanlagt 12 kg viktuppgång)
Bebis hjärtljud: 152
SF: 34
Bebis huvud fortfarande rörligt

tjosan i trosan! Vecka 35+0!

Vecka 35+0 idag! Hej och hå! Hej och hå! Snart så smäller det! Kan ju vara mellan 2-7 veckor kvar. Kan då inte tro att det är två. Minst troligt också :-) Men snart snart snart kommer hon till världen!! <3

Idag har jag äntligen köpt/beställt bärsjalen + en amningsbh. Hoppas båda passar bra! Det blev en svart sjal. Tyckte den turkosa var finast, men svart passar ju till alla kläder. ;-P

Sedan har jag kollat upp med bovärden om extra förråd. och det fanns ledigt precis utanför våran trappuppgång! Perfekt! :-) Kan barnvagnen få stå där. hihi Bara 50 kr i hyra per månad också.

Vecka 15+0

Vecka 25+0

Vecka 35+0


Alvas dop

Igår var vi på Alvas dop :-) Ägde rum i Själevads kyrka och det var mycket trevligt!







inget hus denna gång

Kom fram till att vi nog väntar med husköp. Men det är svårt att hålla sig från tanken när vissa tänkbara hus dyker upp så där från ingenstans.


Ikväll har jon spelkväll med några kompisar. jag ska fara till karin och hänga. Ska höra om hon vill våffla mitt hår.


hus hus hus

Det är då aldrig enkelt! Det känns verkligen som det (näst!) största beslutet i livet. Om det blir fel kan det bli så fel. Man kan ju bli ekonomiskt ruinerad. Känns som att man måste ha 1 miljon sparade för att känna att man klarar av det.  Alltså 1 miljon som man har efter man köpt huset!

Jon och jag kollade på ett hus i Svartby igår. Tänkte bara kolla. Men typiskt! Det kändes bättre än väntat! Nu måste man ju börja tänka. Inget som man såg direkt som behövde fixas, men besiktningsmannen kan ju alltid hitta något.. Läste ju nyligen i ÖA att 1-2 av 100 hus är prickfria. Så det finns alltid något man måste fixa! Men sedan hur bråttom det är att fixas är en annan sak. Men det stora minuset är direktverkande el. Så prio 1 är att byta till något annat. Det positiva är att de redan gjort en superdränering, vilket är bra då det står i lutning från berget. Sedan vill man ju såklart renovera kök, badrum och utsidan och alla andra rum. Men det får verkligen komma senare! Inte för att jag tror det kommer bli något. Men ja. Det är ju nyttigt att få tänka ibland ;-P


Här är huset i alla fall
http://www.hemnet.se/beskrivning/645119?r=3


vecka 34+0

Vecka 34+0 Himmel och pannkaka. Ytterligare en vecka har gått. Inga bristningar än tror jag i alla fall. Eller de vanliga på låren är kvar. Vet inte om de har blivit fler. Men det är mest magen jag bryr mig om :-P Tror både Molle och Mona började få bristningar i vecka 35+36.. Så vi får se hur det blir fram över. Känns som att risken för bristningar ökar för varje vecka som går. Men men det får väl bli så då! :-P

Mamma tror hon kommer väga över 4 kilo i alla fall. Men som jag sagt några gånger. Ju större hon är, desto mindre är jag ;-)



Det är svårt att tro att den där magen ska växa i 6 veckor till..
Man minns knappt hur det var att ha vanlig mage. Och jon säger att inte ens kommer ihåg hur jag såg ut innan magen ;-P Kanske är bra det. för jag lär ju inte se ut så igen haha

tjo!

I fredags fyllde man år. 25 år. jösses jösses :-) Var en toppendag. Först till mamma på bm-besök. Allt var bra :-) Huvudet fortfarande neråt. Men rörligt. Den ska alltså bli fixerat. Eller förhoppningsvis bli det. Så bebis är på plats när man ska föda ;-P Sedan fikade jag med mina mama-homies på församlingshemmet. Mycket trevligt som vanligt! Och fick träffa lilla Anton! Spännande nu när det kommer fyllas på med bebisar eftersom :-D Sedan på kvällen var det firande hos syster.
På lördagen fortsatte firandet hos mig. Också mycket bra :-) På kvällen blev det liiite förfestparty för de som ville.





ååå märker att jag faktiskt blir svullen om händer och fötter runt den här tiden på dygnet. tjockisfingrar. och stackars feetings som annars får bära den här kroppen, ska tvunget bli svullna på kvällen också :-P

Har ju funderat kring det här med bärsjalar. Jag vill nog bära våran lilla bebis i sjal. Tycker ju inte att de är dirket snygga. Men känns ju rätt praktiskt. Jag vill ha sjal och Jon vill ha babybjörn. Men jag gillar inte riktigt Babybjörn då de är "hårda". Jag har nu efter mama-fikat hittat den jag nog kommer köpa! De är ju inte billiga de där sjalarna... Men mama-Emma visade upp lite sjalar, och då visade hon en ergonomisk bärsjal! Tror faktiskt Jon kan gilla den också. Men ja inte är den billig, hittade på nätet, runt 1700 får man punga ut. Men då ni! Jag har hittat en billigare variant som jag tror kan fungera rätt bra också! De heter Mei Tai och kostar cirka 900 kr.
Tror det kan vara värt det ändå. Särskilt när vi har tvättstugan i en annan trappuppgång. Bra att ha lillan med sig, sitter hon som där hon sitter hela tiden och man kan jobba med händerna samtidigt. Kan man diska och laga mat och annat roligt ;-)


Kakor och glass!!

Jag förbannar dig ben & jerry-glass! Har verkligen frossat idag (igen). Suck. Att man inte kan hejda sig.
Och det här med att fylla år. Och ha bakat hemma. Jäääättesmart. eller inte. Kan ju inte låta bli att äta.

Imorgon blir det att städa toaletten och tv-rummet. Sedan är det ju föräldraträffsgrupp! Fast imorgon är det storträff, för de ska informera och visa bildspel av bb/förlossningen eftersom de tagit bort att man får komma dit och kika. Jag har ju sett bb typ hundra gånger redan. Men det är ju kul ändå :-) Och så är det bra för Jon att se!

week 33+0! yeay! <3

Idag på denna fina dag har bebis och jag gjort 33 fulla veckor! 33+0!

Klockan elva idag var jon och jag på Soc och skrev på papper om att jon är den blivande pappan. :-) Så nu finns det på papper också, inte bara i min mage. Sedan träffade vi Jons bror som besökte Övik, tog en lunch på Rickard Sångkock! Alltid supergott där! Det blev fiskgratäng och potatismos för min del.

Snart kl tre ska vi till Jons kusin och sälja en tavla och fika lite :-)

Och sedan kl fem ska jon på pappagrupp! :-)

Nu måste våren fortsätta för jag har gått ned med vinterjackorna och alla mössor och vantar till källaren!

vecka 33+0

tjo! :-)

För några veckor sen shoppade jag ramar på second hand. 6 stycken olika ramar. Sedan köpte jag svart sprayfärg för att göra de piffiga. Nu idag kom äntligen bröllopsbilderna som jag tänkt ha i ramarna!
Så nu är de äntligen på plats ovanför spjälsängen! :-)

Hemma hos mampap i Brösta. Så här såg de ut innan!
Tvättade dem och spraymålade dem där!


Hemma färdigmålade och fått namnlappar på vilken bröllopsbilder som ska vara vart.


På plats!
Från vänster:
Jons farmor & farmor, mamma & pappa och mormor & morfar.
Min farmor & farmor, mamma & pappa och mormor & morfar.


Vecka 32+0! weeho!

Vecka 32+0! 8 veckor kvar. Jag tycker det känns länge när man säger att det är två månader kvar. 8 veckor känns inte lika länge. Bara april och maj månad kvar. Det var ju nyss 1 april, och idag är det redan 5 april. Om 1,5 vecka fyller man 25 år. :-)
Ska kolla på ett hus på torsdag också. Inte för att jag tror det kan vara något, men kolla kan man alltid göra. :-P Ligger längst upp i Gimåt.


bad preggo day

Ja damn hormones har gjort mig på dåligt humör. Lite igårkväll och fortsättning idag. Just nu känns det lite bättre.
Bara jag håller mig undan speglar. jag har världens sämsta hy, har alltid haft och kommer antagligen för alltid att ha. Min mongo-tunna hår kommer aldrig bli tjockt. Och mamma säger att det är mest troligt att jag kommer tappa mängder när lillan har kommit till världen. Det kommer se ut som att jag går på cytostatika. Jag hatar att ha tunt hår. Vill inte klippa mig heller, för jag vill ha långt dagen jon och jag gifter oss så jag kan ha någon fräsig frilla. Nu hur det ska gå.. Lär väl ha typ 10 hårstrån kvar. less och ledsen blir man. suck.

anus!! 


Bm-besök v. 32

Vecka 31+3
Blodtryck: 110/65
Vikt: 75 kg (10 kg viktuppgång sedan inskrivningen)
Blodsocker: 4,8
Hb: 133
SF-mått: 30
Bebis hjärtljud 140

59 dagar kvar till beräknad förlossning!
:-)


RSS 2.0