Beräknad förlossningsdag idag.

v. 39+6 (vecka 40) men ingen bebis. Man blir faktiskt deppad när man vaknar av att inget hänt under natten. På något vänster tror man att man kanske kommer vara en av dem som inte kommer gå över. well. Det blir då ingen bebis idag. Så hej hej vecka 41.

BM-besök vecka 40

vecka 39+4

Vikt:
79 (14 kg viktuppgång)
SF: 37(!)
Hb: 142 :-D
Blodtryck: 120/80
Lillans hjärtljud: 142
Huvud ruckbart!

Slutar knappra niferex då mitt hb är så bra :-)

vecka 39+0!

Vecka 39+0!!!

Alltså i vecka 40 nu! Sex dagar till BF. Och det känns så galet. Kan inte riktigt förstå att det faktiskt är den "sista" veckan nu. Kan ju vara 20 dagar kvar också men ändå. Tycker faktiskt att hon kan komma ut snart. Min farbror och faster kommer till övik på fredag. Så det vore ju som lämpligt om hon kunde komma några dagar innan dess  så man kan få landa lite och inte är helt bakom flötet. Typ ikväll ;-P
Eller så kanske hon kommer på söndag, på planerad dag. 30 maj. Mammas födelsedag, farmors födelsedag och mors dag. :-) Pappa fyller förresten år den 29 maj. ;-P

Tycker att mina bristningar har blivit ljusare också. Eller i vissa vinklar i alla fall ;-) De är i alla fall långt ifrån så röda de var när de kliade som allra mest.


Kan i alla fall sammanfatta hela min graviditet som exemplarisk. Jag har mått så himla bra. Inga direkta krämpor. Halsbränna någon gång sådär. Ingen som helst foglossning. Inte blivit allt för tung, inte som känns av i alla fall. Eller ja, ibland kan det bli tungt att gå, men inte så att det är skitjobbigt. Svullna fötter har jag, men det är de enda det är, svullna. Har inte ont eller så i dem.
Nu ska vi bara hoppas på att förlossningen också blir exemplarisk! ;-) Min taktik är ANDAS och SLAPPNA AV!
Ska vi se hur det komma gå. Garanterat lättare sagt än gjort. Tur jag har Jon med mig. <3




blodtryckskoll hos bm mamma

Var hos mamma idag för att kolla blodtrycket. Vilket var bra. :-) Gjorde även lite exrakoller bara för att man får ;-)

vecka 39
v. 38+4

Vikt: 78 kg
SF-mått: 35 cm (sjunkit! en cm mindre än förra veckan)
Blodtryck: 115/80
Hjärtljud: 132

Och såklart har man en tjurig tjej i magen som inte vill som mamma vill! Hon har varit ruckbar, men inte nu längre. Nu är hon rörlig igen. himmel himmel. Om vattnet går så blir det ambulans.


Bristningar del 2

vecka 38+3 idag!
Nog har de expanderat. För en vecka sedan tokliade det, och var alldeles rött. Så nu har de blivit större mina små vänner på magen. Men det verkar ha stannat av när det slutade klia. Hoppas!! Hoppas det inte blir värre än vad det är nu. Hoppet ska ju tydligen vara det sista som lämnar en!


vecka 38+0

Vecka 38+0!!!


Så skönt

Både igår och idag har magen knappt kliat något. Igår hade jag fokus på annat så kanske det var därför = kattuställningen. Så då kanske det blev så att jag inte triggade igång några klinings-mekaniser. :-) Hoppas det går över helt!

I fredags var jag hos mamma barnmorska och mätte, vägde och så. :-)

Vecka 38
(Vecka 37+4)

Hb: 131
Blodtryck: 125/90
Vikt: 78 (+ 1 kg, sammanlagt 13 kg viktuppgång)
Bebis hjärtljud: 136
Blodsocker: 3,7
SF: 36! stormagen med lillhjärta i <3 
Bebis huvud ruckbart!

I torsdags på förlossningen sa barnmorskan att huvudet var rörligt, men hos mamma på fredag så var det ruckbart! Hurra! :-) så nu är det ingen ambulans som gäller om vattnet skulle gå. Men hoppas det börjar med värkar, ska tydligen vara "bättre" enligt mamma.
Sedan så var mitt blodtryck på förlossningen 140/90. Vilket var lite högt, men tanke på omständigheterna så var det ok. Men eftersom blodtrycket var 125/90 hos mamma, så ska jag tillbaka på fredag för att kolla blodtrycket igen!


Nu kommer miljoner bilder för de som orkar

Kattutställning























Ramlade, tårar, förlossningen, hemma

Idag när jag for hem från Brösta, for och handlade, sedan ramlar jag i trappuppgången. Första tanken är att det gick bra, men ringer ändå hem till Brösta. Pappa svarar, jag berättar lugnt att jag ramlat, sedan frågar jag efter mamma. Börjar tokgråta. (en anledning till varför jag inte vill ha mamma på förlossningen ;-)) Hon tycker jag ska ringa in till förlossningen. Jon kommer hem från jobbet, men han får ringa för jag sitter bara och bölar. Vi får i alla fall komma in och sitta med ctg, ta blodtryck, vaginal undersökning och pillepilla i en mugg. Allt såg bara bra ut! :-) Skönt!
Och jag fick lära mig hur sammandragningen känns! har ju trott att jag inte känt några, utan att det varit bebis som har tryckt på. ;-) Men tydligen så är det sammandragningar.

Mycket trevlig personal var det! Först Hillevi och sedan Lovisa som tog över! :-)

Bristningar

Idag har jag haft mina kära bristningar i 10 härliga dagar. Det började med att de dök upp på en söndagkväll, vecka 35+6.
Idag vecka 37+1 dokumenterade jag genom att fota dem, för att se hur de förhoppningsvis inte utvecklar sig. Skulle tagit bilder från första dagen, för jag vet att de har blivit fler och rödare. Men från och med idag kan man i alla fall se på bilder om de blir värre eller håller sig som de är.

Tadaa! En tjusig bild!


Vecka 37+0!!

Hej hej hej! Vecka 37+0 nu! :-D Måndag alltså. Även ifall klockan är över tolv och det egentligen är tisdag :-P


Igår var det sex hos mig!

Igår hade jag sex hos mig med Karin, Sophie och Anna. :-D Alltså, Halv åtta hos mig, fast klockan sex istället ;-)
Jag bjöd på (Nu har jag inga tjusiga namn, och jag skyller på tidsbrist)
Förrätt: Morotssoppa med räkost i.
Varmrätt: Lax med pressad potatis, trysundasås, och sallad.
Efterrätt: Gino med Ben & Jerry vanlinjglass.

Det blev lite stressigt ett tag. 17.50 hoppade jag i duschen. Strax efter 18 kom gästerna ;-)

Inatt och nu märkts det att jag stod mycket och jobbade med händerna. Händerna och fötterna svällde igårkväll, och nu är de fortfarande svullna. Och inatt när jag var upp och gick på toa x antal gånger så märktes det i fötterna. aj aj aj. Om händerna och fötterna sväller på kvällen har det alltid gått över under natten. Nej idag blir det stödstrumpor!

Nu ska jag brumma till Karin. Vi ska kolla på trädgårdsmöbler. Mona och Alva hänger också med. Och sedan blir det kanske en promenad. :-)


Oj vilken torsdag det blev!

Ja hörrni!
Idag har jag ägnat den större delen av dagen till att sy ett burskynke till kattuställningen den 15 maj. Har inte råd att köpa ett, de kostar ungefär 1200 kr. Så då blir det att sy ett eget. Är kanske inte superavancerat att sy, men det tar ju så sjukt lång tid. När man måste mäta och få rätt storlek. Höll på kanske i fem timmar, och är inte klar än. Säkert minst fem timmar till.. Det blir i alla fall grönt. För grönt ska tydligen passa både Melker och Leos färger. :-)

Sedan trodde ju jag att jag skulle på hårshowsgrej med Sophie. Sophie smsade så fint och sa att jag inte behövde äta middag för man skulle ju bli bjuden på maffiga mackor och fika. yeah right ;-) Vi skulle bara förbi syster Karin innan och lämna och hämta nått. Väl där möttes jag av de finaste vännerna! De hade serpentiner och tutgrejer! Jag hängde inte riktigt med i början! haha :-D Vi åt tacos, lekte lite lekar. haha bland annat nappen i bebisens mun (knorren på grisen), quiz med frågor om bebis och förlossning som mamma hade gjort, byta blöja snabbast (hade ju ingen chans mot mona kan jag ju tala om ;-)) Sedan blev det tårta, en superfin bebistårta som Sophie hade gjort, och presentöppning. Fick jättefina saker! Kläder, halsband, febertemp, babygym med mera :-)

Här kommer lite bilder

Nappen i bebisens mun - Sophies som målat! Duktig hon är!






Vecka 36+0

Vecka 36+0!!!
Magen blir tydligen större och större, även ifall jag sälv inte märker av det så mycket. Eller, ja det blir svårare att vända på sig och kliva upp från sängen. men inte att jag känner mig större. Bara när jag kollar i spegeln :-P

Men igår skedde det som jag länge fruktat. Som en blixt från klar himmel kom bristningarna! Precis på det ställe jag ville ha de minst. Precis på magen, under naveln!! Igår kändes det som minst 100 rödblåa tigerränder. Idag ser det lite bättre än. Men drygt ändå. Bara sådär, på några timmar. För de var inte där på morgonen. Utan måste ha kommit dit under dagen :-( :-( anus! Undra just hur det kommer att sluta. Tur det finns operativa metoder.. Men då ska man väl helst kläckt ut alla ungar man ska ha först.

Igår hämtade vi våran fina vagn i alla fall! Längtar till man får ut och köra på riktigt!! :-D Sedan fick jag en amningskudde av Jon också <3 Tror det kan vara toppen att ha en sådan. :-)




RSS 2.0