ingen dans på rosor

nu kommer ett Å-vad-jag-är-trött-inlägg.

Idag blir det inget Å-vad-underbart-liv-jag-har-inlägg. Nej nu ska vi ta lite vardags-inlägg. Nu kanske det låter superjobbigt. men allra oftast är det inte det. Bara ibland. Som idag.

Nu är klockan snart dags för lunch, och jag har inte hunnit ta på mig kläder eller ätit frukost. Nu blir det att jag priorterar att skriva detta inlägg istället eftersom jag har ett behov av att ventilera mig.

Idag känns det drygt att hon inte kan ligga själv mer än 5 minuter. Knappt det ibland. Ständigt bärande. Hon kan inte somna själv. Hon somnar i min famn, jag lägger henne i sängen, hon vaknar. Och det börjas om. Drygt att hon nu måsta ha Minifom-droppar innan varje amning. För ibland är det drygt nog att fixa med de här uppsamlingskopparna, och handdukarna och sölet. Sedan måste det ju skötas med att dutta wichyvatten i munnen på henne eftersom att hon har torsk. Och det vill man ju få bort. Men inte så lätt att komma ihåg det jämt. Sedan ska hon ha de dagliga dropparna av d-vitamin. Måstes också kommas ihåg. Sedan att det bara är jag som kan bära hon när hon är upprörd. För Jon duger inte. T ex igår då jag var rätt trött på kvällen, och när vi ska sova då tokskriker hon. Men hon bara skiker och skriker när Jon går omkring med henne. Så då måste ju jag kliva upp, och då blir hon lugn, Men får fortsätta vagga henne i en evighet eftersom om jag lägger ned henne börjas det bara om. Sedan har jag ju nå jädra skit mellan benen, svamp eller vad det kan vara. Så jag håller på att prova behandla med Lactal, som ska tryckas upp i muttan vid sänggånende. Hade ju självklart tagit det innan det var dags för mig att ta över Iris-bärandet. Så ja, allt rann ju inte ut. Men tillräckligt för att det skulle svida över hela muttan, samtidigt som man står och vaggar en Iris.

Sedan är det drygt att jag efter varje amning måste rengöra de här kopparna, för de måste ju vara rena när det eventullet blir akutamning. Man inte lust att diska ur de med en skrikande Iris under armen.

Nej om man ska försöka ta en brödsmula och dricka vatten.


Äsch, det är inte så farligt som det låter, bara någon gång. ;-p

Omsjö

I helgen har lilla familjen varit i Omsjö. :-) Hos Joel och Evelina i deras stuga. Bröderna Häggqvist med familjer. Kubb, fotboll, bad, vattenskoter och lite hejsan hoppsan var det vi pysslade med :-)

Iris har fått massa massa prickar i ansiktet. Ser ut som att hon kommit i puperteten. Det skjiljer sig från dag till dag, ibland mer ibland mindre. Igår var det i alla fall sjukt mycket. Jag ljuger inte om jag säger att hon säkert hade 2000 prickar i ansiktet. Idag är det bättre. :-) Annars hade hon sitt värsta skrik natten som var. Var otrösterlig i kanske 15 minuter, men det var galet långa 15 minuter. Försökte amma, ta av hon pyjamasen i fall hon var för varm, blöjbyte, men inget verkade funka. Jo, efter massa skrikande var det att gå och vagga som hjälpte. Det är ju lagomt mysigt när man är sjukt trött ;-P Sedan blev det mer stressigt för i rummet intill låg Uffe, Karin, Axel och Elsa och sov. Eller ja, försökte sova kanske det var ;-)











Imorgon blir det Sundsvall för hela slanten. :-) Har längtat till att få komma ned och hälsa på och få visa upp Iris! :-)


Hej hej!

Tiden bara flyger iväg. Igår var Iris 5 veckor gammal. :-) Vi var på Bvc och vägde och mätte. Nu väger hon 5292 gram och är 59,5 cm lång. :-) Annars går det bara bra. Hon sover så bra på nätterna. Somnar vid 00, 00.30, vaknar vid 06 för mat och blöjbyte, och sedan somnar snabbt om, sedan vaknar hon vid 09 och vill äta igen.

Men det som är jobbigt är att hon nu verkar hamnat i en fas då hon inte kan komma till ro. Detta verkar vara varje kväll mellan 19 och fram till att hon somnar vid tolv, halv ett. Det enda som duger är att man bär henne och går omkring. Då kan hon somna, och så provar man sätta sig med henne i soffan, efter ett tag vaknar hon och är olycklig, då är det bara att resa på sig. Och så håller det på. Fick till exempelvis stå och se film igår ;-P Hoppas det går över snart! Eller om man ska prova sånna där droppar för magen. Fast det verker inte som att hon har ont i magen..

Förra veckan var vi Sollefteå i Joel och Evelinas nyköpta hus. :-) Fick träffa Novalie, som är 3 veckor äldre än Iris. Vi var där onsdag-fredag. Sedan begav vi oss till Husum och stannade där till söndag. På lördagen tog vi en sväng in till stan för grillning/fika och kubbspel och lite brännboll med vänner. Vilket var väldigt mys. :-) På söndag for vi (Jag, jon, Anna-Lena och Ulf) med Elsa och Axel till Mosjön för att de skulle få hoppa lite hoppborg.

Idag ska lilla familjen till stugan och hjälpa pappa måla om stugan.


Iris och Novalie

Jon och Iris sover

Fullsatt hos farmor

Alva på Vikingavallen










Tillbaka till Husum. Elsa gillar jon :-)

Mosjön!



RSS 2.0